Multidisciplinaire oefening Alert 6-11-2014

Na de warme zomermaanden is het sinds begin oktober een komen en gaan van storingen. Er is veel regen gevallen in het noordwestelijk deel van Europa. De ene diepe depressie volgde de andere in snel tempo op. Hierbij komt heftige en langdurige regenval regelmatig voor. Door de extreme regenval is de regenrivier de Overijsselse Vecht overgelopen. Een aantal woonboten is op drift geslagen en in het ondergelopen gebied bevinden zich slachtoffers die dringend hulp nodig hebben.

Dit is één van de scenario’s die donderdag 6 november werd beoefend tijdens de grote Multidisciplinaire Oefening Alert, welke van 4 t/m 8 november plaatsvond op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle.

De samenwerkende partijen, Veiligheidsregio IJsselland, Waterschap Groot Salland, Reddingsbrigade Nederland, gemeente Dalfsen, ministerie van Defensie en Rode Kruis Nederland werkten met ca. 750 personen mee aan deze hoogwateroefening. 90 slachtoffers werden op donderdag 6 november door de hulpverleners van de Reddingsbrigade, Brandweer, Defensie en Politie uit hun benaderde positie op en rond het water worden gered en werden behandeld door het Nederlandse Rode Kruis in een sigmatent van het Rode Kruis. Team Bevolkingszorg beoefende ook haar rol in het gemeentehuis van Dalfsen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright Reddingsbrigade Zwolle | Aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland | Technische realisatie: Paul Duijf