Rabo Stimuleringsfonds ondersteunt renovatie reddingsvlet ZWO118

Onze vereniging wil in het komende voorjaar de reddingsvlet ZWO118 gaan renoveren. De trailer is na bijna 20 jaar intensief gebruik dringend aan vervanging toe. Ook kan de boot zelf na de vele inzetten een grondige opknapbeurt goed gebruiken. De buitenboordmotor hebben we al wel kunnen vervangen na de spaaractie van Specsavers Zwolle. Voor het totale project is een bedrag begroot van € 5.500,-.

Wij ontvingen bericht dat de commissieleden van het Rabo Stimuleringsfonds hebben besloten om onze aanvraag voor het Rabo Stimuleringsfonds te honoreren. Vanuit dit fonds ontvangt Reddingsbrigade Zwolle een bedrag van € 2.000,-. Met dit bedrag is een eerste stap gezet naar het belangrijkste en duurste onderdeel van het project: het vervangen van de trailer voor een nieuw exemplaar. Op 4 november zal in Zwolle de cheque aan de vereniging overhandigd worden.

Voor de trailer hebben we een exemplaar op het oog van Pega, dat speciaal ontworpen is voor de reddingsvlet. De Nationale Reddingsvloot gebruikt deze trailers ook voor het vervoer van de reddingsvletten over de weg.

This entry was posted in Preventie en Hulpverlening. Bookmark the permalink.

Comments are closed.