Reddingsbrigade Zwolle viert 100-jarig bestaan met jubileumfeest

Op zaterdag 17 november 2018 vierde Reddingsbrigade Zwolle haar 100-jarig bestaan in zwembad “De Vrolijkheid” in Zwolle. ’s Middags om 15:00 startte de feestelijke dag met een reünie voor leden en oud leden. Tegelijkertijd konden de jongere leden van brigade zich uitleven op de spectaculaire stormbaan in het 8-banenbad. Rond 18:00 werd er gezamenlijk genoten van een heerlijk en goed verzorgd buffet in de verenigingsruimte, waarna om half acht het officiële gedeelte van het jubileumfeest plaatsvond.

Hierbij werden een 3-tal leden in het zonnetje gezet. Anneloes Aaij, onlangs afgetreden als bestuurslid Preventie & Hulpverlening, werd hartelijk bedankt voor alles wat zij de afgelopen 2 jaar heeft betekend voor haar afdeling en mocht een mooie bos bloemen in ontvangst nemen van voorzitter Stefan Bos. Mark Duijf werd onlangs door de Algemene Vergadering benoemd tot Lid van Verdienste van Reddingsbrigade Zwolle en ontving hiervoor een oorkonde en een bos bloemen.

Foto’s ©2018 RTV Focus

Geheel tot zijn eigen verrassing werd ook Louis van den Berg in de spotlight gezet. Louis is al sinds 1972 lid van de brigade en heeft in deze lange periode veel betekend voor de vereniging. Al vele jaren staat Louis aan de zwembadrand om instructie te geven en is hij actief bij de organisatie van wedstrijden. Tevens heeft hij twee maal zitting in het bestuur genomen als secretaris. Voor al dit geweldige werk voor de vereniging mocht Louis, uit handen van de voorzitter, de bondspenning van Reddingsbrigade Nederland ontvangen. Om het jubileumfeest compleet te maken kreeg de voorzitter een jubileumboei uitgereikt door Sonja Robben, afgevaardigde van het bestuur van Reddingsbrigade Nederland.

Na het officiële gedeelte kon er weer gezwommen worden in het bad en was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig samen te zijn in de verenigingsruimte.

Het bestuur van Reddingsbrigade Zwolle kijkt tevreden terug op het jubileumfeest en wil iedereen die heeft bijgedragen aan het succes hartelijk danken.